Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със серво

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със серво

Здравейте колеги,имам проблем със спирачките.Сменени са накладки ,дискове,маркучи и тн.Всичко!!Копелето се сдървява след всяко обезвъздушаване.Когато запаля и помпя контрата се чува звук все едно с помпа помпя.Знам че ако на сервото му има нещо,играят оборотите.Те мойте колебаят като е студена.Та диагнозата е Голямата мембрана на сервото.Кво е ,що е незнам.Как се се меня ,кое се сменя?????????????Как да го разбера да ли проблема е от там?
    Алфетка 145 Боксер1.6 103кс-Голееем бегач!!

Първоначално публикувано от danko123 Покажи съобщение
    Здравейте колеги,имам проблем със спирачките.Сменени са накладки ,дискове,маркучи и тн.Всичко!!Копелето се сдървява след всяко обезвъздушаване.Когато запаля и помпя контрата се чува звук все едно с помпа помпя.Знам че ако на сервото му има нещо,играят оборотите.Те мойте колебаят като е студена.Та диагнозата е Голямата мембрана на сервото.Кво е ,що е незнам.Как се се меня ,кое се сменя?????????????Как да го разбера да ли проблема е от там?
    Пропада ли педала при спиране?
    Ако пропада е помпата!
    ако не пропада е мембраната (по лесно е 2-ра ръка)
    другото което ми идва на ум е да огледаш вакумния мачкуч за сгъвания дупки или изваждане...

Comment

не не,непропада.Втвърдява се като при неработеща кола

Comment

Първоначално публикувано от danko123 Покажи съобщение
        не не,непропада.Втвърдява се като при неработеща кола
        Maркуча за налягането прегледа ли го?
        Запали колата и го полей с вода да видиш губи ли налягане от някъде.
        Аз залагам на това да е или сцепен някъде или да е изваден или от към мотора или от към сервото!

Comment

незнам братче,обясни ми на едно лично къде е този маркуч и как да го проверя.като го поливам с водакво и къде да гледам.аджамия съм.и още нещо ми направи впечетление:спирачната помпа ,както си стърчи ,нали в/у нея си е казанчето с спирачна течност,а от двете страни има изводи където влизат тръбите на АБСа,та,само от дясната страна влизат тръбите на АБСа а от ляво няма.Ляво и дясно -като си с/У нея,да не ви объркам.

Comment

Ами сервото за да работи, бива захранено със налягане посредством маркуч идващ най общо от двидателя!
            Не намерих подобна снимка за да ти го покажа нагледно пък и вече нямам 145 на гтв незнам дали е на същото място.
            Помпата на спирачката е закрепена в/у едно нещо подобно на ''тенджера'' обърната към купето, та във въпросната тенджера трябва да влиза маркуча който трябва да прегледаш.

Comment

само че не е налягане, а вакум. маркуча на сервото отива на колектора на левия вътрешен цилиндър. има и един клапан на сервото. ако маркуча е сцепен или мембраната на сервото е скъсана ще имаш сериозен проблем с оборотите на празен ход.
              точка

Comment

еми ,бая си играят на празен ход.и на гас и на бензин вече.

Comment

ами намираш го тоя маркуч, откачаш го и гледаш дали не е сцепен някъде. после го запушваш от едната страна с дръжката на някоя отверка така че двигателя да не може да смуче въздух от там. палиш и ако оборотите са нормални и не се клатят - проблема ти е в сервото.
                  точка

Comment

даааа!В събота доктора ще я прегледа и ще видим как ще я лекуваме.

Comment

Развитие?

Comment

за сега няма,сряда ще дойде сервото ,щото трябва друго и ще ходя да го сложат.ще пиша след това кво е,що е.

Comment

Що си играете!?
                          Проблема е азбучен.
                          Клапана вътре в сервото е умрял, както и мембраната в последствие.
                          За тия резервни чаркове няма, следователно- НОВ втора употреба
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

ох тази седмица да не е седмицата на сервотата..
                            идвам си след празниците и отивам на ГТП и ми рпобват спирачките..оппа.. при задните спирачки след като натисна до долу педала ми отритва крака малко и се връща..оказва се задна дясна не държи.. оставих да го разглобят барабана отзад и да кажат -> помпа+накладки там ..а педала се връщал заради сервото!
                            Обаче по моргите казали, че трябва да се ходи с колата или с апарата зад а се гледа да е същият
                            Сега ще ми оправят накладките и помпата, но сервото трява да си намеря и да го орпавя!
                            Дайте идея от къде да го търся? Дали може да е от маркуча само или 100% е от апарата? Горе долу коко струват тия сервота..нямам си идея от как я имам 1 ремонт не ми се е налагло да и правя само обслужване (и стъпковият за празен ход в още при покупката)..а иначе си я гледам, водя я на диагностики и т.н. ама от 6 месеца не съм и ето, че сега имам проблем!

Alfa Romeo 146 1.6 16V TS -97г

Comment

може да е от маркуч, може и цилиндърче, но няма как да е от помпата на спирачките и сервото.

ПП
                              ако е от маркуч, внимавай какъв вземаш. има по два, единия е заден среден а другия е заден краен. двата се ползват при дисковите спирачки , а при барабаните е само задния среден. това ти го казвам щото са с различна дължина - задния краен е по-къс. а най-добре си направи профилактика и на 2-те колела - нови маркучи, цилиндърчета, механизми и накладки. не е скъпо.
                              Last edited by kolev; d.m.y г., 17:49.
                              точка

Comment

Working...
                              X